طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرسش مهر: اختصاص یک ساعت از زنگ انشا به این سوال شعار سال تحصیلی جدید و پوستر بازگشایی مدارس رونمایی شد + عکس چرا امسال نباید واکسن آنفولانزا را فراموش کنیم؟ حقوق حداقل بگیران تأمین‌اجتماعی باید بالای ۳۰ میلیون تومان باشد
سرخط خبرها

قهر چالوس | نگاهی به رانش اخیر جاده چالوس در آستانه سفرهای نوروزی

  • کد خبر: ۱۰۲۴۰۱
  • ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۳
قهر چالوس | نگاهی به رانش اخیر جاده چالوس در آستانه سفرهای نوروزی
جاده چالوس که در خاطره جمعی مردم ایران اهمیت زیادی دارد این روز‌ها به دلیل رانش زمین بسته شده است. جاده‌ای که ۹۰ سال از ساخت آن می‌گذرد و بهانه خلق آثار هنری زیادی بوده است.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ خیلی از ایرانی‌ها حداقل یک بار در طول زندگی شان از آن گذشته اند. بخش زیادی از خاطرات مردم تهران به آن اختصاص دارد و در ۹۰ سالی که از ساخت آن می‌گذرد، آثار هنری زیادی با محوریت آن ساخته شده است.

آغوش مهربان «جاده چالوس» همیشه به روی مسافران شمال باز بوده، جاده‌ای ۱۶۰ کیلومتری که حالا به یک صندوقچه پر از نوستالژی برای ایرانی‌ها تبدیل شده است.

این جاده زیبا و منحصربه فرد چند روزی است که سرخط خبر‌ها را به خود اختصاص داده است، در پی رانش بی سابقه در روز شنبه ۲۱ اسفندماه بخشی از جاده چالوس مسدود شد. اتفاقی که در آستانه نوروز خیلی‌ها را پریشان کرد، برنامه سفر بسیاری را تحت تأثیر قرار داد و حرف و حدیث‌های زیادی درباره بازگشایی آن مطرح شد.

«محمدرضا محبوب فر»، عضو انجمن آمایش سرزمینی، در گفتگو با ایسنا دلیل وضعیت امروز جاده چالوس را احداث «سد سیاه بیشه»، «نیروگاه‌های برقابی» و بار ترافیکی سنگین دانسته و افزوده است: «این دلایل باعث شده است که آستانه حد تحمل زمین شناسی جاده چالوس از دست برود و باید این جاده بسته باشد. با گسترده شدن ترک‌ها و ایجاد فروچاله‌ها امکان تلفات انسانی وجود دارد. اگر اوضاع در این حد پیچیده و خطرناک باشد، جاده چالوس به زودی به یک خاطره تبدیل می‌شود که نسل‌های جدیدتر چیزی از آن نمی‌دانند.»

براساس آمار‌ها در طول روز بین ۵۰ تا ۶۰هزار خودرو از این جاده عبور می‌کنند که این آمار در تعطیلات نوروز و تابستان پیش رو با توجه به اینکه مردم به زندگی و سفر با ویروس کرونا عادت کرده اند، افزایش چشمگیری خواهد داشت. با توجه به اینکه آزادراه تهران - شمال هنوز در فاز ۲ و ۳ تکمیل نشده با مسدود شدن این قسمت از جاده چالوس قسمت‌های افتتاح شده آزاد راه تهران-شمال هم بلااستفاده خواهد ماند.

زمین شناسان علت رانش زمین اخیر در جاده چالوس را افزایش دخالت‌های انسانی درباره تغییر کاربری اراضی، تخریب جنگل ها، ساخت و ساز غیر اصولی،  احداث سد‌ها در نقاط مختلف سه استان شمالی کشور و همچنین اقدامات افراطی راه سازی و جاده سازی می‌دانند و این یعنی نقطه سرخط؛ دخالت انسانی، موضوعی که وضعیت امروز دریاچه ارومیه، زاینده رود، فرونشست زمین در نقاط مختلف و شرایط بد آب و هوایی در برخی نقاط کشور به همین دلیل است، در نتیجه هیچ کسی جز ما و تصمیمات نادرست ما انسان‌ها درباره وضعیت امروز جاده چالوس مقصر نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->